Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Schaakvereniging Moerkapelle

Lid worden!
Zin in een partijtje schaken? Was je vroeger een fanatieke schaker, maar heb je al jaren niet meer geschaakt? Of speel je eigenlijk alleen een potje thuis of tegen de computer? Dan is Schaakvereniging Moerkapelle iets voor jou. Je bent van harte welkom een keer langs te komen op een vrijdagavond.

De voordelen op een rijtje:
-Gezelligheid, al dan niet onder het genot van een drankje
-Ruimte voor zowel plezier als serieus schaken
-Verschillende teams in de externe competitie
-Aanwezigheid is niet verplicht, je kan zo vaak afmelden als je wilt
-Voor nieuwe leden een gereduceerd “instaptarief”
-Verschillende competities met verschillende bedenktijden (variërend van 1,5 uur per partij, 25 minuten per partij (Rapid) en 5 minuten per partij (snelschaken)

Kom eens kijken op een vrijdagavond. Als je direct mee wilt spelen, neem dan van tevoren even contact op met Maarten Vroegindeweij (010 – 420 77 60, voorzitter)

Agenda
Download de agenda Seizoen 10-11

Verenigingsavonden
Een schaakseizoen loopt van de eerste vrijdag in september en eindigt in mei. De verenigingsavond wordt gespeeld op vrijdagavond. Van kwart voor zeven tot acht uur speelt de jeugdafdeling onder begeleiding van een aantal jeugdleiders. Eerst wordt begonnen met schaakles. Op verschillende niveaus (de zogenaamde “stappenmethode”) wordt les gegeven. Ook werken de kinderen dan in een lesboek. Hierna spelen ze een partij in de onderlinge jeugd competitie. Momenteel spelen de kinderen allemaal in een grote groep. Rond het nieuwe jaar zal deze groep zich splitsen.
Om acht uur beginnen de senioren en de oudere jeugd. Op een normale verenigingsavond speelt een lid één partij in de onderlinge competitie. Daarna is natuurlijk altijd tijd voor een potje snelschaken. Een schaakavond eindigt meestal rondom twaalf uur. Daarna is er nog een mogelijkheid om gezellig een biertje te drinken aan de bar. Vier avonden in het seizoen spelen we een rapid-competitie. In de rapid-competitie-avond spelen we drie korte partijen.

Speelzaal met Routebeschrijving
De verenigingsavonden vinden plaats in Dorpshuis ‘Op Moer’, Raadhuisstraat 40, Moerkapelle. Vanaf de rijksweg A12 neemt u de afslag Zevenhuizen/Waddinxveen en volgt de borden Moerkapelle. Na 3,5 km rijdt u Moerkapelle in en neemt u de tweede straat rechts (Bij het kruispunt met Café Biljart) .  Hier gaat u rechtsaf, de dorpsstraat in. Vervolgens neemt u de tweede straat rechts (Raadhuisstraat) en deze rijdt u uit totdat u bij een parkeerplaats komt. Aan uw rechterhand ligt nu dorpshuis ‘Op Moer’.

Routebeschrijving Openbaarvervoer
Vanaf NS Station Gouda met bus 177 (richting Zoetermeer);
vanuit Rotterdam met metro naar Nesselande en bus 175 richting Waddinxveen;
op vrijdagavond laatste bus terug naar Gouda en Rotterdam om 20.13 uur.
Voor actuele vertrektijden zie 9292ov.nl

Contributie
Jeugdleden betalen 45 euro contributie. De senioren betalen 90 euro contributie per seizoen. Als iemand als bij de senioren speelt maar nog bij de jeugd speelgerechtigd is (t/m 16 jaar) is de contributie ook 45 euro.

Bestuur
Voorzitter Maarten Vroegindeweij 010 – 420 77 60
Penningmeester Marianne van Elteren 079 – 593 23 38
Secretaris Marcel de Haan
Jeugdleider Hugo van Elteren 079 – 593 23 38
Algemeen bestuurslid Kevin Bakker 079 – 593 12 35

Wedstrijdleiders
Wedstrijdleider intern Hugo van Elteren 079 – 593 23 38
Wedstrijdleider extern Wouter Vroegindeweij 010 – 511 52 02

Redactie clubblad
Redactie/Inleveren copij Marian van Elteren vanelteren@hetnet.nl
Eindredactie Jojanneke Weijermars jojanneke.weijermars@planet.nl

Contactgegevens:
Dorpshuis Op Moer
Raadhuisstraat 40
2751 AW Moerkapelle
tel.: 0172-217471
mail: marceljdehaan@gmail.com

site: www.svmoerkapelle.nl