Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Zevenhuizen acht dagen in de ban van het mondiale roeien

Van 20 tot en met 28 augustus wordt op de Willem-Alexander Baan het WK Roeien gehouden. Het evenement begint vlak na het einde van de Olympische Spelen en zal het grootste wereldkampioenschap roeien ooit worden.

Tijdens het event komen niet alleen de A Senioren (de absolute wereldtoppers) aan de start, ook de Senioren B (toptalenten tot 23 jaar) maken hun opwachting. Verder starten de talenten van de verdere

toekomst, de junioren. Er worden 2.200 deelnemers, honderden teambegeleiders en duizenden toeschouwers verwacht. Die zorgen tezamen voor zestienduizend overnachtingen in de regio.

“De hele wereld komt naar Zuidplas”, zegt Matthijs Goes namens het organisatiecomité. “Het is een gigantisch logistieke operatie.” De afgelopen week al werd hard gewerkt om alles buiten de baan gereed te maken. Bij de finish herrijst een compleet dorp.

De organisatie verwacht tijdens het WK minimaal twintigduizend kaarten te verkopen. “Natuurlijk hopen we op meer, het zal zeker ook meespelen als er in Rio deze week succes is bij de Olympische Spelen. Dat zal extra toeschouwers trekken, denk ik.”

Tijdens het WK worden alle niet-olympische nummers gevaren. Rotterdammer Mitchel Steenman en Roel Braas roeien in Rio in de twee zonder, tijdens het WK komen ze op de baan in de twee met stuurman. Goes: “Direct als ze geroeid hebben in Rio stappen ze op het vliegtuig naar Nederland. Die willen het grootste WK in hun eigen achtertuin niet missen. Liever bij het WK dan feesten in Rio. Het geeft wel aan hoe het WK leeft.”

Tickets zijn verkrijgbaar via www.wrch2016.com/bezoekers/kaarten/ De openingsceremonie is in Rotterdam, de sluitingsceremonie, mét burgemeester Kats, heeft een hoog Zuidplas-gehalte.

 

BRON: Hart van Holland Online

16-08-2016 • 0 reactie(s)

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief