Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Wintershow Rolling ’90 is sprookjesspektakel op supersnelheid

‘It’s beginning to look a lot like Christmas’, zijn de slotwoorden van de Wintershow van Rolling ’90. Vanaf minuut één staat de show, waarmee het jubileumjaar - Rolling ’90 bestaat 25 jaar in 2015 - wordt afgesloten echter al in het teken van kerst: A Christmas Carol wordt op rolschaatsen uitgevoerd. Op Moer lijkt woensdag 23 december op een kerststal - een stal met erg beweeglijke figuren erin.


Vlak voor aanvang staat de rij mensen tot buiten. Op Moer loopt vol voor de laatste van de drie jubileumshows van rolschaatsvereniging Rolling ’90, een club met leden en fans uit de

hele regio. “Het feestje van het jaar”, noemt voorzitter Ciska Dijkema de show. In de sporthal zitten zelfs mensen ter hoogte van de basket, maar zij bedienen dan ook de spotlights.  

De houten vloer wordt opgewreven alsof het een spiegel is. Met een tissue wordt het laatste beetje modder van onder een schoenzool weggepoetst. Door het decor - kerstverlichting, rode en groene lichten, kerstmuziek - lijkt Op Moer een kerststal. Op het moment dat de rolschaatsers beginnen met de opvoering van A Christmas Carol komt dat decor tot leven.

En hoe. Als de rolschaatsers langs het publiek rijden, lijkt het alsof de airco op volle toeren draait - zo snel schieten de rolschaatsers voorbij. De show, gebaseerd op het sprookje van Charles Dickens, vertelt het verhaal van het arme meisje Anne, dat droomt van een weelderige kerstmis. Laat die weelde gerust aan Rolling ’90 over: in de kerstdromen van Anne passeren Minions op rolschaatsen de revue en worden dubbele cheeseburgers geserveerd door rolschaatsers met dienbladen. Altijd met een glimlach: voor de show, natuurlijk, voor de service, uiteraard, maar ook omdat papa, mama, opa en oma vanuit het publiek toekijken.

Na het einde van het kerstsprookje en een pauze gaat de show onverminderd door. Het sprookje van Aladdin wordt uitgebeeld, kleinere rolschaatsers spelen een westernsprookje en een spookverhaal, er komt een Coca-Cola-truck uit de coulissen gereden en als vier meiden een rolschaatsversie van de Spice Girls uitvoeren, kan een toeschouwer het niet laten om naar hen te fluiten. En als acht dames, gekleed in zwart, een lied met dans vertolken over een doofstomme geliefde, is de zaal zo stil dat je de wieltjes over het hout hoort knarsen.

Op een paar ingetogen nummers na is de Wintershow een spektakel dat de handen op elkaar krijgt. Aan het einde wordt een jubileumlied gezongen om het feestjaar af te sluiten. Een deel van de getoonde nummers in de Wintershow dingt volgende maand op het NK in Almere mee naar de titel. Dat zou wel eens de veertiende op rij kunnen worden.

BRON: Hart van Holland, Pepijn de Groot

30-12-2015

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief