Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Sportpas voor kinderen moet gamen verminderen

 Zuidplas krijgt volgend jaar een Zuidsportpaspoort voor de jeugd. Dat besluit nam woensdag 25 november de kindergemeenteraad. Een ruime meerderheid koos voor het idee van Eline Suijker van basisschool De Terp uit Nieuwerkerk aan den IJssel om alle leerlingen uit het basisonderwijs voor weinig geld kennis te laten maken met verschillende sporten.

 

Het was voor de tweede keer dit schooljaar dat de kindergemeenteraad in het raadhuis in Nieuwerkerk bijeenkwam. Opdracht: wat te doen met een budget van achtduizend euro. De kinderraadsleden hadden hun huiswerk goed gedaan, want zij kwamen met maar liefst negentien voorstellen, uiteenlopend van verkeersveiligheid tot het vervangen van grasmaaiers door schapen en een mini-bioscoop in de bibliotheek in Nieuwerkerk.

Uiteindelijk werd het Zuidsportpaspoort van Eline Suijker met grote meerderheid gekozen. “Alle kinderen moeten achter die computer vandaan. Weg met die telefoons, weg met spelletjescomputers”, verduidelijkte zij. Debbie van den Bos van Stichting Jeugdwerk Zuidplas gaf aan dat het idee goed uitvoerbaar is. “We gaan er meteen mee aan de slag.”

BRON: Hart van Holland, Erik van Leeuwen

27-11-2015 • 0 reactie(s)

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief