Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Oud-Moordrechtenaar Memphis Depay naar Lyon

Oud-Moordrechtenaar Memphis Depay maakt de overstap van Manchester United naar Olympique Lyon. Bij Moordrecht wordt de aanvaller op de voet gevolgd. Hij trapte op 't Lage voor het eerst in clubverband tegen een bal.

Memphis speelde van zijn zesde tot zijn negende bij Moordrecht, voordat hij 

door Sparta werd 'weggehaald'. "Natuurlijk zijn we trots dat hij bij ons heeft gevoetbald", zegt Ronald Opschoor, één van de jeugdleiders bij de club, en voormalig buurman.

Getraind heeft Opschoor Depay niet. "Ton Redegeld was in die jaren zijn trainer en coach", vertelt Opschoor. "Ik zat toen bij de C-jeugd. Ik hoorde van Ton wel eens van die verhalen dat hij achterin de bal ophaalde en soleerde naar het andere doel. Zo'n talent als Memphis zullen we hier nooit meer krijgen. Dat is uniek. Een Moordrechtse jongen die scoort voor Oranje op het WK en een transfer van PSV naar United afdwingt." Met meer dan warme belangstelling volgde Opschoor de verrichtingen van Memphis bij Manchester United. "Ik denk dat iedereen bij de club hem wel extra volgt. Ik vind het jammer dat hij bij Manchester niet is geslaagd. Achteraf gezien was de stap van PSV naar United te groot. Onder Louis van Gaal speelde hij nog wel, onder Mourinho belandde hij op een zijspoor. Die had weinig vertrouwen in hem." Dat 'vertrouwen' is volgens Opschoor cruciaal voor Depay wil hij slagen bij Olympique Lyon. "Ik hoop dat hij een trainer krijgt die hem veel speeltijd geeft."

"Of ik het eens ben met al die kritiek die hij gekregen heeft? Je weet als je op dat niveau speelt, dat dàt erbij hoort. In Engeland word je al snel betiteld als miskoop." "Het is altijd lastig te zeggen of een voetballer de juiste keuze met een transfer maakt. Ik weet dat de Franse competitie erg fysiek is. Memphis is een sterke jongen. Ik hoop dat hij in Lyon beter tot zijn recht komt."

BRON: Hart van Holland online

25-01-2017

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief