Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Nieuw logo voor jubilerende Scouting Nieuwerkerk

Scouting Nieuwerkerk heeft na vijftig jaar eindelijk een eigen logo op het clubgebouw staan. Mevrouw Den Broeder, in 1968 oprichter van de scouting, onthulde zaterdag tijdens de jubileumdag samen met wethouder Daan de


"Het werd wel tijd dat het wat werd opgefrist", zegt penningmeester Wouter van der Pol. "Ons oude logo was dat van Scouting Nederland."
Het nieuwe eigen logo – een luchtkasteel – verwijst naar de beginjaren van de

scouting op de huidige locatie aan de Schielandweg. "We zaten hier destijds in houten gebouwen. Het bestuur wilde daar graag één geheel van maken. Dat werd beschouwd als iets onrealiseerbaars, een luchtkasteel. Toen het gebouw er jaren later stond, hebben we dat ook Het Luchtkasteel genoemd. Ik vind het wel mooi dat dat nu in het nieuwe logo is verwerkt", aldus Van der Pol.
Scouting Nieuwerkerk begon met een 'welpenhorde' op de zolder van het Oude Station en is inmiddels uitgegroeid tot een 110 leden tellende vereniging met vijf gemengde speltakken (bevers, welpen, scouts, explorers en stam).
"We hebben hier een perfecte locatie", vindt voorzitter Coby Breemer. "Afgezonderd van de buitenwereld kunnen we hier rustig onze gang gaan." Er is nog wel één puntje dat volgens Breemer de aandacht verdient: het oude gemaal, dat naast het scoutinggebouw staat, is de voorzitter en het bestuur een doorn in het oog. "Vroeger gebruikten we dat als opslagplaats, maar het staat nu op instorten. We hopen dat het gebouw nog een keer weggaat. Dan kunnen wij dat ding dáár verplaatsen", zegt ze, wijzend op een grote container die nu als opslagplaats fungeert en midden op het voorterrein staat. Op die plaats kunnen we dan een kuil maken voor een soort kampvuurtheater."
De Scouting liet de jubileumdag samenvallen met een open dag vol activiteiten. Leden Anneloes de Bruijn, Jolien van der Pol, Martijn Jongeneel, Jeroen Sparreboom en Edwin de Bruijn kregen vanwege hun verdiensten het zilveren waarderingsteken van Scouting Nederland.

BRON: Hart van Holland Online, Erik van Leeuwen

17-04-2018 • 0 reactie(s)

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief