Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Misschien toch een housefeest in Zuidplas

Mag er een housefeest komen in Zuidplas? Deze vraag stond centraal in de gemeenteraadsvergadering van 16 februari. De raad discussieerde over het nieuwe evenementenkader dat het college heeft opgesteld. Als er zich een organisator aandient, dan staan burgemeester en wethouders open voor een grootschalig muziekevenement.

Wethouder Rik van Woudenberg benadrukte dat het moeilijk is om alle verschillende soorten recreanten te bedienen. “In het evenementenkader staat dat alle evenementen moeten passen bij het dorpse karakter van de gemeente.” Dat dit karakter op meerdere manieren kan worden geïnterpreteerd, bleek wel uit de bijdragen van de verschillende fracties. Zo gaven onder meer VVD en D66 aan dat ook de jongeren uit Zuidplas wel eens de behoefte hebben om uit hun dak te gaan.

CDA en ChristenUnie/SGP zien de komst van een housefeest niet zitten. Adri Woudstra (SP) noemde de voorkeur van beide partijen voor evenementen waar voornamelijk volwassenen op afkomen een vorm van discriminatie. Deze opmerking werd tegengesproken door Peter Molenaar (ChristenUnie/SGP): “Er is absoluut geen sprake van discriminatie. Jongeren zijn ook van harte welkom op het Oogstfeest.”

Een ruime meerderheid van de politieke partijen sprak de voorkeur uit om een keer te testen wat de gevolgen zijn van een housefeest in de gemeente. Eigenlijk zou dit vorig jaar al gebeuren, maar toen werd het feest afgeblazen omdat het per ongeluk op dezelfde dag was geboekt als een belangrijke roeiwedstrijd.

Het CDA was uiteindelijk de enige partij die tegen het evenementenkader stemde. ChristenUnie/SGP gaf aan nog steeds niets te zien in een groot dansfeest, maar de wens van de meerderheid te respecteren om het wellicht een keer uit te proberen. Wethouder Rik van Woudenberg benadrukte dat het evenementenbeleid ruimte biedt voor experimenten: “Jongeren moeten ook een plaats hebben in onze gemeente, en daar moet dus ook ruimte voor zijn in ons evenementenbeleid.”

Bron: Hart van Holland, Erwin van ’t Hof

18-02-2016 • 0 reactie(s)

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief