Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Meer kans op een baan voor jongeren na Sport4Work

De jongeren kregen hun certificaat van wethouder van Woudenberg. Ook leden van de Rotary- en hockeyclub waren aanwezig.

De vierde editie van Sport4Work is woensdag 24 mei afgerond. Wethouder Rik van Woudenberg reikte de jongeren hun certificaat uit. Met het intensieve, tien weken durende programma van theorie, sport en een werkervaringsplek werden handvaten aangereikt om de kansen van de jongeren op de arbeidsmarkt te vergroten.

Dat het project werkt, blijkt onder andere uit de ervaringscijfers van

eerdere edities, 67 procent van de deelnemers is doorgestroomd naar een baan of opleiding. Ook de deelnemers van deze editie zijn enthousiast. ''Door Sport4Work weet ik nu wat ik wil en kan. Er is zelfs een kans dat ik bij mijn werkervaringsplek kan blijven werken", meldt een van de deelnemers. Het contact wordt voor langere tijd onderhouden, zodat goed in beeld kan worden gebracht welk effect het project heeft.

Tijdens de uitreiking waren ook leden van de Rotaryclub vertegenwoordigd, evenals van hockeyclub De IJssel, die het clubhuis beschikbaar stelde voor het project. 
Sport4Work is een samenwerkingsproject van Rotaryclub Zuidplas, De Jonge Krijger, Sport en Bewegen Zuidplas en Welzijn Zuidplas. Voor meer informatie  www.welzijnzuidplas.nl.

BRON: Hart van Holland online

07-06-2017 • 0 reactie(s)

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief