Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Extra steun

Het college van burgemeester en wethouders in Zuidplas gaat iets extra’s doen voor jeugdigen die opgroeien in gezinnen met een minimuminkomen of net daarboven. Besloten is om Zuidplas aan te laten aansluiten bij het jeugdsportfonds en het jeugd cultuurfonds. Dit staat in een brief aan de raad over uitvoering van de motie die vorig jaar door de SP is ingediend en unaniem door de raad is aangenomen.

In de motie werd wethouder Van Woudenberg gevraagd een plan op te stellen om de

kinderarmoede in Zuidplas aan te pakken en hiervoor 25.000 euro uit te trekken.

Het jeugdsportfonds en het jeugdcultuurfonds helpen kinderen tot achttien jaar wanneer zij om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging of kunstinstelling. Hiermee wordt tevens de fractie van PvdA/GroenLinks tegemoet gekomen die eerder heeft gepleit voor zwemles aan kinderen uit arme gezinnen.

In Zuidplas zijn circa zevenhonderd kinderen die opgroeien binnen een gezin met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Fractievoorzitter Jan Baas van de SP: “Toch is elk kind dat onder de armoedegrens leeft er een te veel. In een rijk land als Nederland is het eigenlijk een schande dat dit voorkomt. Kinderen moeten kunnen blijven meedoen in de samenleving, ook wanneer, om welke reden dan ook, hun ouders niet genoeg geld verdienen om daarvoor te zorgen.”

BRON: Har van Holland Online

12-08-2016 • 0 reactie(s)

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief