Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Een roes van de slagroomspuit

Lachgas wordt gebruikt als verdovingsmiddel bij operaties (bijvoorbeeld bij de tandarts). Daarnaast nemen mensen het voor hun plezier als roesmiddel. Op party’s kon je jaren geleden soms ballonnen gevuld met lachgas kopen. Lachgas wordt nu nog steeds wel gebruikt op feestjes, bijvoorbeeld in een thuissituatie. Tijdens deze feesten of afterparty's nemen jongeren een ballonnetje gevuld met gas uit bijvoorbeeld een slagroompatroon. Je krijgt er een korte heftige roes van.

Lachgas is als gas voor diverse doeleinden in patronen verkrijgbaar. De scheikundige naam voor lachgas is distikstofmonoxide. Op het moment dat het je hersenen bereikt, voel je de effecten.

Onschuldig
Het gebruik van lachgas wordt als onschuldig gezien, maar het is niet helemaal zonder risico. Op korte termijn kan je er misselijk van worden of hoofdpijn van krijgen en je kunt door de roes vallen en jezelf bezeren. Bij langdurig gebruik kun je  een vitaminetekort oplopen en als je verkouden bent, kan je trommelvlies knappen door de extra spanning in je hoofd.

Echt gevaarlijk is het om lachgas direct uit een patroon te inhaleren: dan kunnen je longen of je lippen bevriezen. Hier kun je meer inormatie vinden over lachgas en het gebruik ervan.

19-01-2016 • 0 reactie(s)

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief