Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Bouw waterskibaan Zevenhuizerplas gestart

Nesselande is vanaf mei een nieuwe attractie op het water rijker. De Zevenhuizerplas wordt voorzien van een waterskibaan, waarvan de aanleg onlangs is begonnen. De in totaal 740 meter lange en elf meter hoge baan aan de Kosboulevard krijgt vijf masten waaraan de kabels worden bevestigd. Behalve de skibaan komt er in het Oeverpark een beachclub.

Manager Bart van Nunen kan niet wachten tot Project 7 Cablepark Rotterdam is gerealiseerd. “Dit wordt de gaafste waterskibaan van Nederland”, verzekert hij. “Dat komt mede door de unieke locatie langs het strand.” Van Nunen, die als wakeboarder zelf maar al te graag de baan wil testen, hoopt met name jongeren aan te zetten tot sportieve activiteit. “De baan kan gezien worden als een extra

attractie voor de wijk die jongeren weghaalt bij de Playstation.” De 27-jarige manager benadrukt overigens dat Project 7 Cablepark Rotterdam voor alle leeftijden iets te bieden heeft.

Behalve de waterskibaan verrijst er aan de oever van de Zevenhuizerplas ook een beachclub met een buitenterras, dakterras en privéstrandje. “Hier kunnen mensen onder het genot van een hapje en drankje genieten van de skiërs en hun stunts. Waterskiën en, één van de nieuwste vormen daarvan, wakeboarden zijn spectaculaire sporten om naar te kijken.” Watersporters die de ski’s onderbinden zullen met een snelheid van dertig kilometer per uur worden voortgetrokken over het parcours. “Die snelheid houden wij voor iedereen aan, maar zou eventueel naar wens aangepast kunnen worden. Veiligheid staat in ieder geval voorop. Mensen die voor het eerst gaan waterskiën mogen niet de baan op voordat ze een introductie van ons hebben gehad. Bovendien draagt iedereen een helm en reddingsvest”, aldus Van Nunen.

Het parcours, lopend van het Oeverpark tot aan het strand, belooft volgens Van Nunen zowel uitdagend te zijn voor beginners als voor gevorderden. Waar beginners vooral blij zullen zijn dat zij bij de start op hun ski’s of board blijven staan, richten de ervaren beoefenaars zich hoogstwaarschijnlijk op de drijvende obstakels. “We mikken op acht tot tien van deze obstakels”, aldus Van Nunen, die bij het ontwerpen van het parcours hulp heeft gehad van professionele wakeboarders. Voor de beginners heeft de manager nu al een tip: “Zak goed door je knieën bij de start, anders lig je meteen in het water.” Wie de start onder de knie heeft maar even later toch te water raakt, hoeft niet het hele eind naar het strand of het startpunt te zwemmen. Aan de linkerkant van het parcours komt een drijvende stijger te liggen zodat de mensen richting het beginpunt kunnen lopen.

BRON: Hart van Holland , Alex van Duin

02-12-2015 • 0 reactie(s)

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief