Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Metrogroep Blauwe Vogels

Adres van De Metrogroep.

Clubhuis Metrogroep "Tussen de wielen"
Korperweg 8
Rotterdam-Charlois

Ons clubhuis is bereikbaar met de buslijnen 68 en 69 vanaf Metro-station Slinge.

 

Algemene informatie en penn.mr:
Riet Giesen / tel. 010-4515638

site: www.metrogroep.nl

Scouting Metrogroep is een scoutinggroep in Rotterdam voor Scouts met een handicap

Geschiedenis

In september 1968 werd de Metrogroep opgericht als een scoutinggroep voor lichamelijk gehandicapte meisjes, de "Blauwe Vogels", naar een verhaal over een gehandicapt meisje. Doordat er in de jaren tachtig steeds minder aanmeldingen kwamen van lichamelijk gehandicapte meisjes, maar steeds meer aanvragen van verstandelijk of meervoudig gehandicapte kinderen, is de Metrogroep langzaam uitgegroeid tot een scoutinggroep voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap.

 

Speltakken

De leden zijn allemaal vrienden van elkaar. Elke 14 dagen spelen ze met elkaar en hebben veel lol. Ook moeten ze elkaar goed helpen omdat ze geen gewone Welpen, Kabouters of Esta's zijn. Ze noemen zich namelijk junioren, senioren of gewoon stam en hebben allemaal een handicap.

Leden 

Dit zijn veelal de kinderen, die niet meer naar de basisschool gaan in de wijk waarin ze wonen, maar onderwijs volgen op een school, die meer individuele begeleiding biedt en die dikwijls niet in hun wijk, maar "ergens anders" ligt. Het gevolg hiervan is: weinig contact in de wijk. Door de handicap kunnen ze binnen de jeugdclubs in hun omgeving vaak niet optimaal functioneren. Ook zijn er kinderen, waaraan speciale aandacht moet worden besteed, omdat ze medicijnen gebruiken, geen lange afstanden kunnen afleggen, wat luidruchtiger zijn dan andere kinderen, of ander interesses hebben dan het doorsneelid van zo'n bepaalde vereniging. Bij scouting speel je samen met anderen. Vaak gebeurt dat in kleine groepjes. Als je besluit om een echte scout te worden, beloof je je best te doen om er met elkaar iets van te maken.