Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Wellantcollege

Toekomst

Kinderen die nu geboren worden gaan in 2075 met pensioen. Guru’s, wetenschappers en computermodellen zijn er aan te pas gekomen om te constateren wat we eigenlijk al weten: wij hebben geen idee hoe de wereld er uit zal zien over zeg, 65 jaar. Sterker nog: niemand weet werkelijk hoe de wereld er uit ziet over 10 jaar, zelfs niet over 5 jaar. De toekomst is onzeker en afhankelijk van te veel variabelen om deze met zekerheid te voorspellen.

Toch moeten we onze leerlingen opleiden met het oog op die ongekende toekomst en willen we een lesprogramma aanbieden dat hen de instrumenten geeft om de toekomst met vertrouwen tegemoet te treden.

Wij zijn Wellantcollege. Een grote organisatie van kleinschalige scholen in de Randstad. Samen goed voor meer dan 13.000 leerlingen per jaar. Met onze groene vmbo- en mbo-opleidingen, zijn het scholen met toekomst. We leggen je uit waarom.

Sneltrein

De samenleving is dynamisch. Trends volgen elkaar in sneltreinvaart op. Het is een trein die nooit stilstaat. Als school kijken we voortdurend met een schuin oog naar de toekomst. Wij zien het als onze taak om ontwikkelingen en trends in de samenleving in de gaten te houden. Het is de kunst om op tijd te zien welke van die ontwikkelingen relevant zijn voor ons. En dat zijn er veel de laatste tijd. Belangrijke trends voor Wellantcollege zijn bijvoorbeeld: de maatschappelijke aandacht voor duurzaamheid, een toegenomen milieubewustzijn, en een groeiende aandacht voor wat we ‘Wellness’ zijn gaan noemen. Bij al die trends en ontwikkelingen stellen we ons de vraag: wat gebeurt er, en wat betekent dat voor ons. Wij zitten er boven op. 

Ons nieuwe werkveld omvat drie domeinen:

 

  1. Food: de productie, de logistiek en de business van alles dat met eten te maken heeft. Ons doel is adequaat in te spelen op ontwikkelingen in de markt. Leren vernieuwend te produceren, slim zaken te doen en duurzaam te ondernemen.
  2. Leefomgeving: design, planning, inrichting en onderhoud van de leefomgeving. Zowel binnen als buiten.
  3.  Lifestyle en gezondheid: zorg en welzijn staan centraal. Voor mens en dier.

 

 

Contactgegevens:

Wellant mbo

Ronsseweg 555
2803 ZK  Gouda 
tel.:. 0182-543743 
mail: mbo.gouda@wellant.nl
site: www.wellant.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief