Info

JizuTube

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Christelijk Jongerenkoor Anthem

Wie zijn we?

Hét Christelijk Jongerenkoor Anthem uit Nieuwerkerk aan den IJssel. We zijn opgericht in 1981 en hebben op dit moment ongeveer 30 leden tussen de 14 en 28 jaar die het erg gezellig hebben, maar die alleen momenteel wel een vaste dirigent missen, dus naar een dirigent zijn we hard op zoek!

 

Wat doen we?

Ons repertoire bestaat voornamelijk uit Nederlands- en Engelstalige liederen, maar soms ook Spaans, Frans, Latijn of Hebreeuws.
We verlenen regelmatig onze medewerking aan diensten in de regio en 1x in de 2 jaar hebben we ook een eigen concert

 

Lid worden?

Jongerenkoor Anthem is op zoek naar jonge mannen en vrouwen die ons koor kunnen versterken. Ben jij tussen de 14 en 30 jaar en lijkt zingen je wel wat? Kom dan eens langs op een repetitieavond!


De Repetitie

Wij repeteren elke zondagavond van 19:30 tot 21:00 uur in het Ontmoetingscentrum in Nieuwerkerk a/d IJssel. De repetitie begint meestal met wat losmaken van nek en schouders, waarna het inzingen volgt. Wanneer alle stemmen opgewarmd zijn, begint de repetitie echt. Afhankelijk van de agenda studeren we dan losse nummers of een musical in.

 

Waarom zou je gaan zingen?

Op de eerste plaats zingen we omdat het leuk is. Zingen is een uitlaatklep. Alle spanning en frustratie van werk of studie of je blijheid kun je erin kwijt. Bovendien is zingen gezond! De goede ademhaling die je bij zingen leert, kun je ook gebruiken bij spreken of sport. Daarnaast is zingen zelf een sport. De kunst om zacht en hard te kunnen zingen of je stembereik te vergroten is topsport. Daarnaast is het gewoon supergezellig om met vrienden iets in te studeren en voor een publiek uit te voeren. Enne... even tussen ons: er zijn al enkele romances ontstaan op ons koor. Wellicht is dat een reden om eens te komen kijken...

 

Maar ik kan helemaal niet zingen!

Daar geloven wij bij Anthem niet in! Iedereen kan zingen of leren zingen. De één wellicht beter dan de ander, maar toch... We geven je aanwijzingen over hoe je het best je stem kunt gebruiken. Daarnaast is zingen voor 80% de "kunst van het ademen". En een goede ademtechniek kun je leren.

 

Ik kan niet zo hoog of laag

Maakt niet uit! Je stem is een onderdeel van je lichaam, net als je ogen of handen. Jij kunt er niets aandoen of je blauwe of bruine ogen, grote of kleine handen hebt. Zo is het ook geen probleem of je een lage of een hoge stem hebt. Wat je kunt doen is je stem trainen. Als je langere tijd zingt en eventueel lessen neemt, kun je steeds hoger of lager komen. Belangrijker is nog om je stem over het hele bereik mooi egaal te laten klinken. Een hoge noot gillen kan iedereen. Dat is geen kunst. De kunst is om dat beheerst en mooi te doen. En dát kun je bij Anthem leren. 

 

Zingen is niet stoer!

Oh nee? Hoeveel lef is er nodig denk je, om op een podium op te treden, terwijl er een paar honderd man naar je kijkt en luistert? Laat staan om als solist op te treden! Zingen kan op zich best eng zijn. Je stem is een muziekinstrument, maar wel een instrument wat precies kan vertellen wie je bent en hoe je je voelt. Je moet behoorlijk stoer zijn, wil je dit durven te doen!

 

Is zingen het enige wat jullie doen?

Nope! Naast het zingen, zijn wij gewoon een gezellige vereniging. Zo hebben wij één keer per jaar een supergezellig koorweekend, waarbij we ons eens lekker kunnen misdragen... Daarnaast kun je, naast gewoon zingend lid, ook lid worden van diverse commissies of het bestuur. Zo is er de muziekcommissie, die ons hele muziekcollectie beheert en voor elke optreden de muziek uitkiest, of de PR-commissie, die zorg draagt voor folders, interviews, posters en de website. Ook is er ontzettend veel werk voor concerten te doen, denk aan regie, choreografie, decor, licht & geluid, kleding, etc. Alle koorleden zijn daar actief mee bezig tijdens de voorbereidingen.

 

Okee, ik ben overtuigd, en nu?

Mooi! Nu kom je gewoon een keertje langs op een zondagavond bij een repetitie. Ongeveer vanaf 19:15 zijn er mensen in het Ontmoetingscentrum. Je kunt gerust een paar keer komen meedoen voordat je lid wordt. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ook contact met ons opnemen via het contactformulier op deze site.

Tot ziens!

Contactgegevens:
 
Christelijk Jongerenkoor Anthem
contactpers.: A. Legters
Eendendaal 82
2914 EB Nieuwerkerk aan den IJssel
tel.: 06-18194746
mail: info@jongerenkoor-anthem.nl
site: www.jongerenkoor-anthem.nl

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief
Centrum voor Jeugd en Gezin Zuidplas Gemeente Zuidplas Jeugdwerk Zuidplas Blixum JIP Zuidplas Actief