Info

Chat met ons

JizuTube

Achter het Gordijn, aflevering 1!

Achter het Gordijn, aflevering 2, 'In de Disco'

Achter het Gordijn, aflevering 3, 'Het Skatepark'

Achter het Gordijn, aflevering 4, 'Zomervakantie'

Streetreport Jizu aflevering 1: Vuurwerk

Cultuur/Onderwijs

In dit menu kun je zoeken naar alles op het gebied van Cultuur en Onderwijs in en om de dorpskernen van de gemeente Zuidplas!

 

Speel mee in PETER VÓÓR PAN - inschrijving voor 31 maart

Voor de familievoorstelling PETER VÓÓR PAN zoekt Jongerentheater Quint in de regio dertig spelers van 12 tot 22 jaar. PETER VÓÓR PAN is een vrolijke en ontroerende familievoorstelling over kinderen die zich leren verweren tegen mooie praatjes van hebzuchtige volwassenen.
De audities hiervoor (in de vorm van gratis workshops spel, zang en dans) vinden plaats in Capelle aan den IJssel op vrijdagavond 21 april 2017.

De première vindt plaats op zaterdag 9 september 2017 in Isala Theater in Capelle aan den IJssel. Daarna is de

22-03-2017 • 0 reactie(s) • Lees verder / Reageer

Online steun helpt jongeren met ziek gezinslid

Online ondersteuning helpt jongeren met een psychisch ziek gezinslid. Dat blijkt uit onderzoek van psycholoog Louisa Drost, die op 7 maart promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam.

Drost onderzocht het gebruik van de online interventie Survivalkid.nl. Deze website is ontwikkeld door GGZ Drenthe om jongeren te helpen die een broer, zus of ouder hebben met een ernstig psychisch probleem. Deze jongeren lopen een verhoogd risico om zelf psychische problemen te ontwikkelen.

Survivalkid.nl heeft sinds het online is in de eerste drie jaar ruim vier maal zo veel jongeren bereikt als wanneer zij worden benaderd via persoonlijke contacten. Met name meisjes chatten anoniem op de site om elkaar sociale steun te geven. Zij wisselen ervaringen uit van thuis. Jongens gebruiken de site om e-mails te sturen naar ondersteuners. Daarnaast helpen preventiewerkers hen bij het zoeken naar begeleiding of andere hulpverlening.

13-03-2017 • Reageer

Ga Stemmen!

Naar de stembus is heel belangrijk. Op deze manier kan ook jij de situatie van het land beïnvloeden. Zeker belangrijk wanneer je niet tevreden bent over hoe het nu gaat! In het filmpje hiernaast stimuleren Johan Derksen en Wilfred Genee de kijker: Ga stemmen! Voor de 18-jarigen: Ga jij ook stemmen?

 

09-03-2017 • Lees verder / Reageer

Standpunten

Mag jij komende 15 maart stemmen en wil je dat graag, maar heb je nog geen idee op welke partij? Hier is een handig overzicht met daarop per onderwerp welk standpunt iedere partij daarover inneemt. Handig!

27-02-2017 • Reageer

Zevenhuizen bereidt zich voor op vernieuwd Oogstfeest

Met een inloopavond op maandag 6 februari trapte het nieuwe organisatiecomité de voorbereiding op het Oogstfeest 2017 af. Voorzitter Arie Dijkshoorn: "Het wordt een Oogstfeest 2.0. Met een nieuwe looproute voor bezoekers aan de braderie en met allerlei nieuwe activiteiten."

Het feest, dat dit jaar op zaterdag 2 september wordt gehouden, krijgt een metamorfose als het aan de organisatoren ligt. Bestuurslid Ron Stolk: "Het Oogstfeest is onder het

18-02-2017 • 0 reactie(s) • Lees verder / Reageer